Drodzy Goście! Nasza restauracja jest obecnie czynna w godzinach:
- pon - pt | 12:00 - 22:00
- sob - nd | 12:00 - 21:00
Zobacz również:
Na Początek
For the start
Śledź podany z ziemniakiem, twarogiem, sadzonym jajkiem przepiórczym, majonezem szczypiorkowym
|
19 zł |
Tatar wołowy wymieszany z marynatami, podany z wędzoną szprotą, musztardą i żółtkiem jaja przepiórczegoTartar steak mixed with pickles, served with smoked sprat, mustard and quail egg yolk |
31 zł |
Bułeczki bao z krewetkami lub kaczką w sosie teriyaki, ze świeżym ogórkiem, mango, rzodkwią marynowaną, kolendrą, sezamem i limonkąGua bao with shrimps or duck in teriyaki sauce, with fresh cucumber, mango, pickled radish, coriander, sesame seeds and lime |
34 zł |
Pierogi z ogonami wołowymi podane z sosem z czarnej porzeczki i chipsami ze skorzoneryDumplings with beef tails served with blackcurrant sauce and scorzonera chips |
23 zł |
Tradycyjny żur z białą kiełbasą i jajkiemTraditional Polish sour rye soup with egg and white sausage |
16 zł |
Kołduny litewskie w rosoleKolduny (Lithuanian meet dumplings) served in chicken soup |
12 zł |
Chłodnik litewski z szyjkami rakowymi i jajkiem przepiórczymLithuanian cold beet soup with crawfish necks and quail egg |
15 zł |
Sałatka Cezar z kurczakiemCaesar salad with chicken |
29 zł |
Mieszanka sałat z filetem z kaczki sous vide z pomidorkiem koktajlowym, pomarańczą, granatem, prażonym słonecznikiem i sosem winegretSous vide duck fillet served with salad mix, cherry tomato, orange, pomegrenate, roasted sunflower seeds and vinaigrette |
32 zł |
Camembert z malinowym dressingiem, morelą, agrestem, pieczonymi orzechami, kiełkami słonecznika i musem jabłkowymCamembert with raspberry dressing, apricot, gooseberry, roasted nuts, sunflower sprouts and apple mousse |
30 zł |
Dania Główne
Main courses
Polski schabowy podany z puree ziemniaczanym i ogórkiem małosolnymPolish breaded pork chop served with mashed potatoes and low-salt cucumber |
26 zł |
Filet z kurczaka z sosem winnym podany z czarną soczewicą z boczkiem i cebulą, puree z selera z czosnkiem, pasternakiem, marchwią i brokułem w maśleChicken fillet with wine sauce, served with black lentils with bacon and onion, celery puree with garlic, parsnip, carrot and broccoli in butter |
27 zł |
Pierogi z dziczyzną z sosem żurawinowymVenison dumplings with cranberry sauce |
29 zł |
Burger wołowy z boczkiem i serem korycińskim, relishem pomidorowym, sałatą rzymską, ogórkiem kiszonym, w bułce własnego wypieku, podany z frytkami zapiekanymi z kolendrą, chilli, czosnkiem i seremBeef Burger with bacon and Korycin cheese, tomato relish, roman lettuce, pickled cucumber, in homemade bun, served with cheese-baked fries, coriander, chilli and garlic |
30 zł |
Żebra wieprzowe BBQ podane z chipsami ziemniaczanymi i rukolą z pomidorkami koktajlowymi z sosem winegretBBQ style pork ribs served with potato chips, cherry tomatoes and rocket salad and vinaigrette sauce |
37 zł |
Karkówka z dzika w sosie z palonego czosnku, podana z kaszą jęczmienną, borowikami w śmietanie i ogórkiem małosolnymWild boar neck in roasted garlic sauce, served with barley groats, porcini mushrooms in cream and low-salt cucumber |
44 zł |
Filet z sandacza podany na puree z kalafiora z oliwą szczypiorkową, fioletowym ziemniakiem, pianą z maślanki i chipsami ze skorzoneryPike perch fillet served on cauliflower puree with chive olive oil, purple potato, buttermilk foam and scorzonera chips |
42 zł |
Filet z łososia w sosie teriyaki podany z puree z selera z czosnkiem, remuladą z selera i musem jabłkowymSalmon fillet in teriyaki sauce served with celery and garlic puree, celery remoulade and apple mousse |
43 zł |
Filet z kaczki sous vide z sosem pomarańczowym, podany z polentą kukurydzianą, puree z groszku, duetem marchwi i musem z burakaSous vide duck fillet with orange sauce, served with corn polenta, pea puree, carrot duet and beetroot mousse |
43 zł |
Poliki wołowe z sosem demi glace z miodem podane na puree z kalafiora, z fioletową marchwią, emulsją z czarnej porzeczki i chipsami z pietruszkiBeef cheeks with demi glace sauce with honey, served on a cauliflower puree, with purple carrot, blackcurrant flavour emulsion and parsley chips |
42 zł |
Desery
Desserts
Blok z białej czekolady z żurawiną i pistacjami, podany z lodami z rokitnikaWhite chocolate block with cranberry and pistachios, served with sea buckthorn ice cream |
18 zł |
Sernik z białą czekoladą i mango, podany z lodami z marakuiWhite chocolate and mango cheese cake, served with passion fruit ice cream |
17 zł |
Lody z owocami i bitą śmietanąFresh fruit ice cream with whipped cream |
16 zł |